Kesän myötä myös pelaajien siirtomarkkinat ovat totuttuun tapaan kumana. Barcelonan osalta huhuja - varsinkin lähtijöistä - on liikkunut jo monen kuukauden ajan aina "liigatappiosta" alkaen.

Nyt Txiki & kumppanit ovatkin saanet ensimmäiset hankinnat tehdyksi. Keita siirtyi Barcelona-paitaan Sevillasta ja seuran kasvatti, puolustaja Gerard Piqué Manusta. Ainakaan espanjanlaismedian yleisöäänestyksen perusteella hankinnat eivät ole erityisen hyviä: suurin osa äänesti niiden olevan huonoja.

Olen tässä asiassa katalaanifanien kannalla. Keita esitti katsomissani Sevillan otteluissa hyviä otteita. Ongelma on mielestäni kuitenkin siinä, että Keitan pelityyli muistuttaa liikaa nykyisten keskikenttäpelaajiemme pelityyliä (vrt. Xavi, Yaya). Vaikkakin Keitan rooli (ainakin Sevillassa oli) on hyökkäävämpi kuin esimerkiksi Yayan, on Keita vaan mielestäni liian saman tyyppinen pelaaja. Se ei tosin itsessään ole ongelma, Touréhan on mielestäni loistava pelaaja. Ongelma syntyy kuitenkin siitä, että koko rosteri on täynnä pallonhierojoita. Kuten tässä kahden viime kauden aikana olemme saaneet todeta, pelkkä pallon siirtely ei tuota tulosta. Toki valmentajalla on myös oma vaikutuksensa pelityyliin, mutta en usko siihen, että pelaajien luontaista tyyliä voisi rajattomasti muokata.

Nykyisen pelin ongelmahan on ollut aika pitkälti se, ettei - varsinkaan keskikentältä - ole löytynyt suoraviivaisia pelaajia, jotka antaisivat niitä ratkaisevia syöttöjä. On vain tyydyttä siirtämään pallo viereen ja jääty kävelemään. Vaikka esimerkiksi Realin Guti onkin yksi vihaamistani pelaajista, häntä voi kuitenkin tässä tapauksessa käyttää esimerkkinä: Guti hakee rohkeasti läpisyöttöjä ja juoksupalloja. Näistä läheskään jokainen ei mene nappiin, mutta yhdestä onnistuneesta syötön ja juoksun yhdistelmästä tuleekin todella vaarallinen tilanne. Esimerkiksi Xavin olisin odottanut taas kerran ottavan huomattavasti suurempaa vastuuta tällaisesta pelinrakentelusta. Nyt se on jäänyt kuitenkin kokonaan puuttumaan ja tilanteiden luominen on ollut lähes yksin Messin vastuulla.

Piqué puolestaan on varmastikin lupaava pelaaja, mutta ei mielestäni ole tässä tilanteesa järkevä hankinta. Milito on toki sivussa, mutta esimerkiksi Marquez on allekirjoittaneen mielestä selvästi Piquétä parempi topparina. Militon ja Puyolin ollessa pelikunnossa on hyvin vaikea nähdä Piquén tarpeellisuutta, jos Thuramkin ilmeisesti jatkaa uraansa.